Wijnjaar 2019: Doordrongen door een immens optimisme

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 14:21

Het is nu maandag 30 september. Onze laatste druiven zijn binnen. De pluk is afgelopen en een glaasje champagne doet de vermoeidheid vergeten. Ik ben om 7u opgestaan met de bedoeling de laatste druiven van millésime 2019 feestelijk in de caveau te verwerken, maar juist op dat moment flipperde mijn gsm nerveus van de verschillende berichten met de melding dat we een nieuwe Vlaamse Regering hadden. Ik weet niet of er rekening werd gehouden met onze talrijke opmerkingen op het niveau van gezondheid en welzijn. Laten we hopen dat wereldvreemdheid na de dramatische verkiezingsuitslag van 26 mei uit de hoofden van de huidige politici is verdwenen.

Zo krijgt maandag 30 september plotseling een sterke dubbele betekenis voor mij. Wat de kwaliteit van de toekomstige wijn betreft zit alles immens goed; wat de kwaliteit van het regeerakkoord betreft zit ik in volle spanning. De verklaring van Jan Jambon was hoopgevend, maar de details zullen boekdelen spreken. Terwijl dit bezig was, kreeg op het thuisfront het nieuw syndicaal overlegmodel voor ons nieuw zorgbedrijf vorm. Ook op dat vlak zou 30 september wel doorslaggevend kunnen zijn.

Vandaag was ook mijn laatste werkdag in de kelder. De komende dagen staan in teken van andere vinologische afspraken. Dinsdagavond maak ik met Jérémy de balans op. Donderdag maken we het huis winterklaar en zit onze maand noeste arbeid erop. Vrijdag keren we terug via een verrassingstussenstop in de Elzas. Ik sluit daarom dit jaarlijks verslag ook vandaag af en laat het op de wereld los, op hetzelfde moment van de nieuwe regeringsverklaring. Alsof toeval bestond… Swaasi en ikzelf hebben weer een bewogen maand achter de rug. We zijn immens tevreden. We gaan langzaam terug naar de normale maatschappelijke modus. Een fietstocht met het verstand op de toekomst zal de noodzakelijke catharsis zijn.

Millésimes 2019 zal een prachtig wijnjaar worden, zoveel is duidelijk. Het jaar 2019 zal gewoonweg in ons leven onvergetelijk zijn op alle vlakken. Ik weet nu al wanneer ik in 2021 de eerste fles Clos des Frères 2019 zal openmaken, ik in alle waarschijnlijkheid zal overmand worden door de emotie van de schoonheid, de wijsheid en vooral de kracht van alle beslissingen die we in dat jaar hebben genomen.

De impact van het jaar 2019 zal ongemeen hard zijn in ons leven, maar de hoop in ons immens verhaal is recht evenredig met de pracht die de natuur ons heeft gegeven bij de realisatie van het millésime 2019. Alleen zal onze fietsuitrusting geschiedenis uitademen…

 

Het Oogstjaar 2019
PDF – 2,7 MB 62 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.