2022: Drie unieke focusdegustaties voor de echte wijnliefhebber

Terwijl we eind 2022 hard aan het werken waren met zowel Commanderij Osiris-Gent (cfr wijnkalender op www.commanderijosiris.be ), als met de Baronie Gent van de Commanderie des Costes du Rhône ( cfr initiatief met Plan de Dieu op www.baroniegent.eu ) om zeer waardevolle en leerrijke wijnmomenten te presenteren, zijn er ook bepaalde degustatiethema’s die we niet met grote groepen kunnen organiseren.

Lees meer »

26/02/2021: de grote degustatiebox voor een take away-degustatie

U wordt van harte uitgenodigd om een unieke degustatieve ervaring te beleven bij u thuis. Op 25 februari 2021 kunt u online mee degusteren aan een unieke set wijnen van Clos des Frères, onder mijn persoonlijke begeleiding. Via een take away-formule kunt een degustatiebox bestellen die u op twee plaatsen kunt afhalen. In deze degustatiebox zitten tien proefstalen:

Lees meer »

13 juni 2020 – Clos des Frères – Drive-inhappening

n deze bizarre tijden zijn klassieke degustaties niet meer mogelijk. De wijnliefhebber wordt daardoor ernstig in zijn vinologische vrijheid beknot. Daarenboven zijn het waanzinnige moeilijke tijden voor de horeca en zeker voor de gespecialiseerde wijnhandel, die met uitzonderlijke ontdekkingen willen uitpakken. Hetgeen grootwarenhuizen niet kunnen, kunnen de geëngageerde cavisten zeker!

Lees meer »

Tour des Frères 2: 7 juli - 14 juli 2019

• 5 uitzonderlijke ritten in het wijngebied rond Vacqueyras• Een unieke combinatie tussen sportieve ontspanning en puur wijngenot• Toplocaties, topwijnen en topparcours• Fietsen met een sociaal hart en met onze gedachten bij Serge Baguet• Een knipoog naar het 20 jarig bestaan van Clos des Frères

Lees meer »

The wine and movie experience: cyclus 1 2017-2018

Een echte wijnliefhebber is van veel markten thuis. Een rasechte wijnliefhebber is niet alleen een epicurist, maar is ook nauw verbonden met cultuur. Het woord ‘terroir’ is misschien wel het meest cultuurgeladen begrip, dat amper te vertalen is en dat enkel door een doorwinterde wijnliefhebber juist kan worden ingeschat. Dat wijn de geesten losmaakt en daardoor aan menig kunstwerk de oorzaak is, zal niemand verwonderen. Na een schuchtere maar geslaagde poging om muziek aan wijn te linken, gaan we nu een stapje verder. Topwijnen linken aan topfilms is een nieuwe uitdaging, zeker wanneer we dit thematisch verwerken en organiseren.

Lees meer »

Masterclass Grenache – La Folie des Frères 2012

De Inter Rhône en Grenache Association organiseerde tijdens het Rhône Wine Festival op zaterdag 14 september 2013 in Kopenhagen een masterclass rond de Grenache druif. Het doel van deze associatie is ‘to bring better knowledge of this great grape’.

Lees meer »

2013: Het eenvoudig olfactologisch experiment

Het experiment biedt een unieke combinatie tussen vinologie en gastronomie. Via de beste wijnen uit de kelder van Erwin Devriendt, zullen originele gerechten hun geheimen prijs geven. De gerechten worden door Erwin Devriendt & Françoise Lefevere ter plaatse gecreëerd, waarbij interactiviteit met de deelnemers wordt beoogt. De gerechten worden speciaal gekozen op basis van hun aromatische expressie en eigenzinnige smaken worden niet uit de weg gegaan om te worden geconfronteerd met een lekkere wijn. Wijn en voeding kennen aldus geen grenzen. Het belangrijkste echter is het feit dat niets formeel of zakelijk wordt gehouden.

Lees meer »

11 juni 2012: Het wijntheater – Clos des Frèr[es]

Maandag 11 juni 2012 vond in de Minardschouwburg in Gent een speciale voorstelling plaats: “het Wijntheater”. Een voorstelling met toneel, muziek en beeldreflecties met als rode draad vriendschap en Clos des Frèr[es]. Deze voorstelling kaderde in de feestelijke lancering van het millésime 2010: “de 10de rode wijn”. Uniek voor deze avond was ook de lancering van een nieuw wijnboek van Etienne Van Steenberghe en Erwin Devriendt: “Een eigenzinnige gids van de beste Rhônewijnen”.

Lees meer »