2023: terugblik Wijnreis Zuidelijke Rhône

Adrien Roustan is al jaren een revelatie in de appellatie Vacqueyras en maakt rijke en karaktervolle wijnen. De laatste jaren heeft hij zijn stijl aangepast en wat minder houtlagering ingebracht. Adrien heeft recent een volledige nieuwe infrastructuur gebouwd, maar ontvangt nooit groepen. Voor ons maakte hij een uitzondering.

Lees meer »

10-14 juli 2023: Wijnreis 30 jaar Osiris – 6 appellaties in de Zuidelijke Rhône

In samenwerking met Commanderij Osiris, staat Erdev Consulting in voor de organisatie van een uitzonderlijke Rhône-wijnreis, waarvan het programma in bijlage is gevoegd. Deze activiteit is gegroeid vanuit het degustatieprogramma van het 30-jarig bestaan van Commanderij Osiris, terwijl de Baronie Gent van de Commanderie des Côstes du Rhône zijn ondersteunende expertise loslaat op het 5 daagse event.

Lees meer »

2014 Lirac: een zorro-trip naar het spiegelbeeld van Chateauneuf-du-Pape

Op 15 januari 2014 zijn de zes wijnzorro’s andermaal vertrokken naar het nog steeds te onderschat wijngebied in de zuidelijke Rhône: Lirac. Deze appellatie die zowaar aan de overkant van de rivier de Rhône is gesitueerd, is het geografisch spiegelbeeld van de bekenste Rhone-appellatie uit de Rhone, zijnde Châteauneuf-du-Pape. Deze cru omvat 715 hectaren wijngaard en is misschien één van de meest discrete appellaties uit de Vallei van de zuidelijke Rhône. Hun slogan is niet voor niets “Lirac, le cru sobre et discret”. Samen met de appellatie Vacqueyras is Lirac de enige cru die binnen de appellatie de drie kleuren mag produceren (rood, wit & rosé), sinds zijn erkenning in 1947.

Lees meer »