Een hart voor Bumba

Wie zijn we?

Een hart voor Bumba vzw’ verenigt een groep Belgische vrijwilligers die zich volledig gratis inzetten voor het ziekenhuis en het scholencomplex Notre Dame in de Noord-Congolese stad Bumba. We verzamelen fondsen, medisch materiaal en medicatie voor het levenswerk van de Vlaamse pater Carlos Rommel en steken ook ter plaatse de handen uit de mouwen. In de loop der jaren kregen deze hoofdzakelijk medisch en technisch geschoolde vrijwilligers – oorspronkelijk uit het Gentse en het Meetjesland – de enthousiaste steun van nieuwe vrijwilligers uit heel Vlaanderen en recent ook uit Wallonië.

De Vzw 'Een hart voor Bumba'

In 2016 gaven we de groep een formele structuur: ‘Een hart voor Bumba vzw’ was geboren.

Bij het 27-tal leden van de Algemene Vergadering van de vzw tellen we vooral artsen, tandartsen, verpleegkundigen, vroedvrouwen en andere paramedici, ingenieurs, technici, fondsenwervers en communicatiemensen.

Raad van Bestuur: Marianne Du Pré (voorzitter), dr. Francesca van der Puijl (ondervoorzitter), Kristine Dooreman (penningmeester), Viviane Bulthé (secretaris), Noël Callebaut en prof. em. Martine De Vos.

Vrijwilligers: Annick, Bea, Bert, Cecile, Charlotte, Daniël, Francesca, Fernand, Herman, Jan, Jean-Pierre, Johan, Kristine, Liesbeth, Mark, Marianne, Martine, Mieke, Noël, Patrick, Paul, Pierrre, Pieter, Rudi, Sien, Steven, Tom en Vief.

www.eenhartvoorbumba.be

 

2013 en 2023: Cuvée Bumba

Erwin Devriendt, professioneel erg actief in de zorgsector, is in zijn vrije tijd gepassioneerd wijnbouwer. Speciaal voor dit project creëerde hij de ‘Cuvee Bumba’. Erwin is behalve zeer sociaal geëngageerd ook gepassioneerd wijnbouwer. In de Provence heeft hij zijn eigen wijngaard. Heel wat restaurants hebben zijn wijnen op de kaart staan.

Hij bood spontaan aan om in 2013 en 2023veen speciale cuvée te maken om het Bumba-project te ondersteunen. Het is een lekkere, fruitige Rhônewijn met zeer veel charme geworden.