We gaan nu de apotheose in met de 7de en laatste EWOP-avond voor 2024 op donderdag 28 november 2024. En dit moet een knaller worden, waarbij convivialiteit gepaard moet gaan met culinaire en vinologische kunst.
Wijn en lekker eten zijn onafscheidelijk verbonden. Eerder in deze cyclus hebben we met Kristel Balcaen een leerrijk olfactologisch moment meegemaakt. Nu gaan we deze kennis transporteren naar de praktijk in één van de opkomende culinaire tempels van Gent. Chef Maurice de Jaeger en gastvrouw Deborah Hellburg hebben in 2023 hun eerste Michelinster gekregen, nadat zij via Sergio Herman (Oud Sluis) en hun eerste zaak te Knokke (Vinum & Sensum) reeds naam en faam vergaarden. Het prachtig restaurant op de site van AZ Maria Middelares openden ze in volle coronacrisis in april 2021. Twee jaar later volgde de terechte bekroning met een ster in de michelingids en 15,5/20 (drie toques) in Gault&Millau. De keuken van Maurice de Jaeger is zeer aromatisch en hij schuwt originele smaakpunchen niet. Voor een wijnliefhebber is de keuken van Sensum een echte uitdaging. Daarom neemt Clos des Frères de handschoen op om diverse wijnen in harmonie te brengen met de wereldkeuken van Maurice de Jaeger.
Wat mag je verwachten?
Een experience vijfgangen-menu op sterrenniveau, waarvan de gerechten speciaal werden gekozen in functie van een ideale foodparing
8 à 9 wijnen uit het gamma van Clos des Frères, gaande van wit over rood tot aan zoet. Alle topwijnen passeren de revue. Er zal worden gespeeld met diverse millésimes met de nodige didactische inbreng over Clos des Frères en het foodparingsmoment/menu
Reactie plaatsen
Reacties